Trestykker 2017

I disse dager ferdigstiller arkitekt- og landskapsarkitektstudenter årets TreStykker-workshop. Resultatet er en flytende bålplass som ligger og dupper ute i Store Lungeren. Vi er imponerte over resultatet og gratulerer til alle studentene med et topp resultat!

Sjekk det gjerne ut i mer detalj på hjemmesiden deres eller på Instagram

Sammen med Lala Tøyen, Opa Form og Kolab Arkitekter har Kåmmån vært en del av veilederteamet under designworkshopen som foregikk i påsken 2017. 

Action City 2016: Losæter

Før sommeren startet for alvor ble vi spurt om vi ville være med på workshopen Action City i tre dager i august. Designstudioet Growlab var igangsetteren av dette fantastiske initiativet og på torsdagen før denne helgen møttes alle deltakerne på Loseter. Her ble det utviklet fire forskjellige installasjoner/konstruksjoner med utgangspunkt i de tre forskjellige temaene: mobilitet, lek og bytte som workshopen omhandlet. Takk for fine dager, prosesser og resultater!

 

 

Nye tinder på vei til Rellingbøen Miljøpark

Linda og Chris har gitt rapporter i form av foto om at Rellingbøen Miljøpark begynner å ta form, vi er spente på det endelige resultatet og drømmer imidlertid om kosmiske safarier på den høyteknologiske romferga som står i heliosentrum for det hele.

 

Bussveien: Innkjøp av "Under solens tak".

Kåmmån og Element Arkitekter har fått innkjøp av forslaget "Under solens tak" som vi leverte til den åpne konkurransen om design av nye holdeplasser til Bussveien på Nord-Jæren. Tipptopp!

Bussveien er en kollektivtransportsløsning som binder sammen Sola, Stavanger og Sandnes med 50 km prioritert bussvei. Bussveien betjenes med elektriske trolleybusser med hyppige avganger og raskere rutetider enn vanlige rutebusser. Et flott løft for kollektivtransporten!

Vi hadde lyst til å bidra med å løfte det hele noen hakk mer! Så en strategi hvor bussholdeplassene kunne være med på å forsyne de nevnte trolleybussene med strømmen de trenger for å transportere folket ble utformet. Det resulterte i et stort og luftig tak med solceller, vannfordrøyning og lysgjennomslipp, som spente over hele veibanen. Under taket så vi for oss små ventebokser med et beskyttende mikroklima for været som til tider kan være røft. Venteboksene kunne utformes av lokale krefter i nærheten av hvert stopp og dermed variere i uttrykk og materialitet og gi hvert stopp en helt egen identitet. Ambisjonen for stoppene var høy. Men i denne delen av landet spiser man høye ambisjoner til frokost. Her har teknologiske underverker blitt levert på løpende bånd de siste tiårene. Derfor var det viktig for oss å fokusere på en god idé og strategi som kunne utvikles videre, i et samarbeid med den gode kompetansen og de gode kreftene på Nord-Jæren.

Vi setter stor pris på at juryen har anerkjent et slikt forslag og gratulerer samtidig de andre premierte forslagene. 

Hele forslaget kan sees her.

Juryrapporten kan leses her.

TreStykker 2016

Kåmmån har, sammen med Kolab Arkitekter, vært en del av veileder-teamet for den uavhengige student-workshopen TreStykker 2016 i årets påskeuke. Workshopen hadde i år oppgave om å skape en struktur i Vesteråtparken i Ski som skulle bidra til mer oppmerksomhet, mer og bedre bruk av parken.

Workshopen er en todelt affære med en ukes lang design- og prosjekteringsfase på vårparten av året, deretter følger en to-ukers byggeperiode rundt sommerstid. 30 engasjerte studenter deltok med energi og pågangsmot i påsken og kom fra til et spennende resutalt. Vi gleder oss til å se fortsettelsen i sommer. Du kan lese mer på TreStykker sine nettsider.   

Europan 13 Bergen

Hurra! Kåmmån er stolte over å fortelle at superflinke Lala Tøyen og Kåmmån sitt forslag Our City, Our Collective fikk førstepremie i Europan 13 Bergen. Kåmmån Tomas var på teamet som tok i mot prisen igår!

Se prosjektet her